Annem yumurtalık kanseri teşhisi ile ameliyat oldu.

Hocam merhaba. Annem yumurtalık kanseri teşhisi ile ameliyat oldu. Kanser metastaz yapmış. Rahim, karın alt zarı, apendiks ve karında biriken sıvının tamamı alındı. İnce bağırsakta çok sayıda küçük kanser hücreleri olduğunu bunları almadığını söyledi doktorumuz. 6 seans kemoterapiye başlandı. Kemoterapinin iyi ilerlediği söylendi. 3.kemotetapiden sonra doktorumuz tekrar aynı şekilde ameliyat yapmak istediğini söylüyor. İnce bağırsaktakileri görmek istiyormuş. Ameliyat sırasında gerekirse bağırsak dışarı alınabilirmiş. Henüz 2 ay önce ilk ameliyatını oldu. Bu ikinci ameliyat sizce gerekli mi. Riskli mi. Ve annemin bu kanserden tamamen kurtulması mümkün müdür ? Şimdiden teşekkür ederim.


Cevap (1)

Merhabalar. Over kanserinin veya başka bir kanserin, karın zarına yapılmasına peritonitis karsinomatoza adı verilir. Bu, kanserin ilerlemiş bir aşamasına işaret eder ve yaşam beklentisini önemli ölçüde azaltır. Peritoneal karsinomatoza, yumurtalık kanserinin en yaygın metastaz şeklidir. Yumurtalık kanseri hücreleri, yumurtalıklardan karın boşluğuna (peritoneal boşluk) yayılabilir. Peritoneal boşluk içinde karın organları bulunur ve bu organlar periton adı verilen bir zar tarafından sarılmış durumdadır. Peritoneal karsinomatozanın tedavisi, kanserin evresine ve yayılımına bağlıdır. Tedavi seçenekleri şunları içerir: Kemoterapi Radyoterapi Cerrahi Kemoterapi, kanser hücrelerini öldürmek için kullanılan ilaçların bir kombinasyonudur. Radyoterapi, kanser hücrelerini yok etmek için yüksek enerjili radyasyon ışınlarının kullanılmasıdır. Cerrahi, kanserli doku ve organların çıkarılmasıdır. Peritoneal karsinomatoza için tedavi, kanserin yayılımını azaltmaya ve yaşam kalitesini iyileştirmeye odaklanır. Tedavi, kanserin ilerlemesini yavaşlatabilir, ancak genellikle kanseri tamamen ortadan kaldırmaz. Peritoneal karsinomatoza için yaşam beklentisi, kanserin evresine ve yayılımına bağlıdır. Erken evrede teşhis edilen peritoneal karsinomatoza hastalarının yaşam beklentisi, ileri evrede teşhis edilen hastalardan daha iyidir. Peritoneal karsinomatoza için hayatta kalma oranları şunlardır: 5 yıllık genel sağkalım oranı: %20 5 yıllık hastalıksız sağkalım oranı: %10 Peritoneal karsinomatoza için hayatta kalma oranları, son yıllarda iyileşmiştir. Bu, yeni tedavilerin geliştirilmesi ve erken teşhisin artması sayesinde olmuştur. Karın zarına yayılmış kanser bağırsaklarda tıkanıklık yaptıysa, bağırsak karın duvarına bağlanarak dışarıya ağızlaştırılabilir. Doktorunuz bu konuda size daha detaylı bilgi verecektir. Geçmiş olsun.

Sen de kendi sorunu sor...

Yeni Sorular


Halsizlik, Yorgunluk, Bitkinlik ve Öksürük Neden Olur?

Soru sordu, - 3 hafta önce

Halsizlik, Yorgunluk, Bitkinlik ve Öksürük Neden Olur?

İyi günler. Halsizlik, yorgunluk ve bitkinlik ve çok öksürdüğüm için yaptırdım kan testleri ve röntgen sonuçlarını bana yorumlar mısınız? 


Öksürüğüm İçin Yaptırdığım Test Sonucu

Soru sordu, - 1 ay önce

Öksürüğüm İçin Yaptırdığım Test Sonucu

İyi günler. Öksürüğüm için yaptırdığım test sonucu şöyledir.


Kol Ultrason Yorumu

Soru sordu, - 1 ay önce

Kol Ultrason Yorumu

Marker lokalizasyonuna yönelik yapılan USG de sağ radius distal lateral yüzeyinde simetriği ile karşılaştırıldığında kas yapı kısmen hipertrofiyedir. Sağda kısa aks çapı en geniş yerinde 2.3 mm, solda 1.2 mm ölçüldü. Negatif ülnar varyans izlendi.


Saç Dökülmem Neden Olabilir?

Soru sordu, - 1 ay önce

Saç Dökülmem Neden Olabilir?

Merhaba, normalde de saç dökülmesi yaşayan biriyim. Demir, B12, D vitamini kullanıp değerlerimi yükselttiğimde dahi düzeltemediğim bir saç dökülmem var. Son zamanlarda dikkatimi çeken bir artış oldu bu dökülme konusunda ve saçımı tararken ya da yerde dökülmüş bir saçımı gördüğümde bir kökten birleşik iki saç telinin dökülmüş olduğunu görüyorum. Birçok kez karşılaştım son 1 ayda. Sebebi ne olabilir. Şu an kan değerlerim normal ve tiroid sorunum da yok bu arada. Yeni tahlil yaptırdım.


Bel MR Raporu Yorumu

Soru sordu, - 1 ay önce

Bel MR Raporu Yorumu

Lomber lordoz normaldir. Tüm vertebra korpus yükseklikleri ve sinyal yoğunlukları tabiidir. L5-S1 intervertebral diskinde solda postoparatif laminektomi defekti, diskte sol parasantral disk prottuzyonu, solda 1A sinir kökünde ve sol noral foraminal seviye sinir kökünde diskopatiye sekonder basılanma izlendi. Laminektomi defekti düzeyinde operasyon lojunda aksiyel serilerde 25x18 mm boyutlu kolleksiyon sahası mevcuttur. Gereklilik halinde yağ baskılı ve post kontrast seriler ile değerlendirme önerilir. Herniasyon bulgusu, spinal korda ya da kök basısı izlenmedi. Konus medullaris L1 vertebra düzeyinde sonlanmaktadır. Filum terminale serbesttir. İntra ve ekstradural kanal içi kitle tespit edilmedi.